Освободено е момчето, заподозряно за смъртта на ученика в Славяново. Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен прокурор Рени Кирилова, цитирана от БТА.

24-часовата му полицейска мярка за неотклонение "задържане под стража" е изтекла, а наблюдаващият прокурор по делото не я е продължил.

Припомняме, вчера почина момче в 8 клас след сбиване по време на час по биология в училището в Славяново. 14-годишният Радослав Димитров издъхнал след удар от братовчед си Тонимир.

Ден на траур в Славяново

Ден на траур в Славяново

Психолози влизат в класните стаи

От прокуратурата информират, че по делото към момента няма повдигнато обвинение.

Рени Кирилова обясни, че разследването на прокуратурата продължава. Досъдебното производство е за смърт по непредпазливост вследствие на нанесена умишлено телесна повреда.

При сбиването Радослав Димитров паднал на чина, а след това на земята. Впоследствие настъпила и смъртта му. Причината за смъртта ще се установява със съдебно-медицинска експертиза, която е назначена.

Задържаха и обвиниха 14-годишен за смъртта в училището на Славяново

Задържаха и обвиниха 14-годишен за смъртта в училището на Славяново

Родителите обвиняват и учителите за инцидента

Регионалното управление на образованието в Плевен извършва своя проверка успоредно с разследването на прокуратурата. За нуждаещите се е осигурена психологическа помощ от екипи психолози.

Началникът на образователния инспекторат коментира, че службата "Закрила на детето" е сформирала междуинституционален екип за действия във връзка с трагичния инцидент.