След като обвиняемите, които чрез интернет платформи са установявали контакт с деца с цел блудствени действия, бяха задържани до 72 часа, вчера наблюдаващият прокурор е поискал да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", но съдия при Софийски районен съд не уважил искането му и наложил на 12 от обвиняемите "гаранция в пари" в размер на 1000 лева, на 1 - "домашен арест", а 7 оставил без мярка за неотклонение.

Прокурор при Софийска районна прокуратура ще внесе протест в Софийски градски съд по отношение на определените мерки за неотклонение, съобщиха от държавното обвинение. 

Задържаха учител за блудство с десет годишно дете в Аксаково

Задържаха учител за блудство с десет годишно дете в Аксаково

Престъплението е извършено в местното читалище

През 2021 г. София, чрез сайтове за запознанства и интернет приложения, обвиняемите са събирали информация за лица, ненавършили 14-годишна възраст, за да установят контакт с тях с цел извършване на блудствени действия и полово сношение. След събиране на достатъчно доказателства за виновността на лицата, те са привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл. 155а, ал. 2, вр. ал.1 от НК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 1 до 6 години и глоба от 5000 до 10 000 лева.