Шофьорът, който през септември миналата година прегази с автомобила си 15-годишния Филип Арсов на столичната улица "Гурко", е пуснат под домашен арест, съобщи БНТ.

Родителите на момчето заявиха, че съвсем случайно разбрали, че мярката на 37-годишния обвиняем е изменена и предприемат протест. 

Бащата на убитото момче Красимир Арсов каза, че не са запознати с определението, тъй като не са страна по делото. Страна са обвиняемият и прокуратурата, уточни той. Следственото производство не е приключило, все още се води разследване.

"Целта на задържането под стража, не е наказание. То е на следващ етап. Целта е обвиняемият да не възпрепятства следствените действия, де не се скрие, да не извърши друго престъпление", допълни родителят.

По думите му българската съдебна система не работи в полза на обществото и в полза на жертвите.

Припомняме, че на 2-ри септември около 22:00 часа Петър Тодоров блъсна младия мъж на пешеходната пътека на улиците "Генерал Гурко" и "Цар Иван Шишман". Кръвната проба на водача показа наличие на 2,1 промила алкохол.

Тогава водачът беше обвинен за причиняване на смърт при евентуален умисъл. В хода на разследването стана ясно, че той е карал с превишена скорост - 88 км/ч, при ограничение от 30 км/ч.

Припомняме, че първоначално Петър Тодоров беше с мярка "Задържане под стража".

Петър Тодоров е неосъждан. През октомври 2005 г. отново е бил хванат да шофира след употреба на алкохол. Тогава - с 1,4 промила. Във въпросния случай съдът му е наложил глоба от 500 лв.

Прокуратурата ще обвини в умишлено убийство шофьора, помел 15-годишно момче в София

Прокуратурата ще обвини в умишлено убийство шофьора, помел 15-годишно момче в София

Очакват го от 10 до 20 години затвор