Психолог от областния диспансер в София е бил допуснат да се срещне с Николай Банев в затвора, съобщават от "24 часа".

Това се е случило с разрешение на съда и по искане на защитата на Банев въпреки ограниченията за свиждания заради пандемията от коронавирус.

Лекарят е прегледал Банев, като предстои експертното му заключение да бъде предоставено на съда.

Наскоро бизнесменът поискал да бъде пуснат под домашен арест или да получи друга по-лека мярка за неотклонение. Съдът обаче не уважил искането му с мотива, че не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат освобождаване.

Съдът отказа на Банев да се оперира в МВР-болница

Съдът отказа на Банев да се оперира в МВР-болница

Интервенцията да се извърши в Клиниката по обща и коремна хирургия

Според магистратите няма влошаване на здравословното състояние на Банев. Въпреки че той е във възрастова група, която се смята за рискова при заразяване от коронавирус, засега е преценено, че няма основания за тревога.

Припомняме, съдебното следствие срещу Николай, Евгения и Мария Баневи тръгна през октомври. Баневи са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Те бяха обвинени, докато се намираха в Ница в края на 2018 година. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември. През юли 2019 г. Евгения Банева беше освободена от ареста по здравословни причини след многократните ѝ оплаквания от условията в килията.

На 12 юли 2019 г. Евгения Банева бе пусната от ареста по здравословни причини. Майката на Николай Банев - Мария е с мярка за неотклонение "парична гаранция" от 10 000 лв.

Доказателства за здравето на Банев оставиха "на тъмно" гледането на мярката му

Доказателства за здравето на Банев оставиха "на тъмно" гледането на мярката му

Състав на Специализирания наказателен съд гледа при закрити врата искането за промяна на мярката за неотклонение