Делото е било започнато на 02.07.2021г. със съставяне на протокола за първото действие по разследването - претърсване и изземване в офис на фирма за дограма в кв. "Столипиново" в гр. Пловдив, извършено от служители на ОДМВР - Пловдив, съобщават от прокуратурата.

Били са иззети множество вещи. Разпитани са 7 лица в качеството им на свидетели, четири от тях - пред съдия.

Анализът на събраните до момента доказателства сочи, че се касае за нарушения на изборния процес на проведените на 04.04.2021г. избори за народни представители. Част от разпитаните по делото свидетели твърдят, че на предходните парламентарни избори е била създадена организация за купуване на гласове в кв. "Столипиново", в полза на три политически партии. Тези твърдения следва да бъдат проверени с допълнителни следствени действия - разпити на свидетели, кореспонденция с РИК, изготвяне на почеркова и техническа експертизи и др.

Възложено е разследване - да бъдат установени вписаните в иззетите в хода на разследването, тефтери и тетрадка с лица - около 2000 човека, и кои от тях в показанията си могат да посочат нарушения на политическите права на гражданите.

Част от лицата отричат да са им били предлагани или давани пари за гласуване за определена партия.

Разследването продължава.