Социалист натопил другаря си. Това стана ясно от извънреден брифинг на вътрешния министър Валентин Радев в парламента след обвиненията на левицата, че МВР тараши партийни документи на БСП -Шумен.

Оказва се, че отстраненият служител на комисията за конфликт на интереси в Шумен излъгал, че не е членувал в БСП. Прокуратурата издава постановление, с което задължава МВР да провери има ли невярно съдържание в подадените документи, стана ясно от думите на силовия министър.

Валентин Радев припомни, че за тези служби се изисква политически неутралитет. Не бива така да се поставя под въпрос работата на толкова служители на МВР, ядоса се той. Не приемам такова отношение към служители на МВР, каза още Радев. Нямаме грешка в действията си, посочи министърът. Ако имат вътрешни проблеми, да си ги решават по друг начин, не намесвайки полицията, призова МВР шефът.

Опозицията се оплака от политически натиск върху партиен член

Опозицията се оплака от политически натиск върху партиен член

Сотир Цацаров да провери районна прокуратура в Шумен

Припомняме, по-рано днес соцлидерът Корнелия Нинова настоя главният прокурор Сотир Цацаров да провери районната прокуратура в Шумен. Тя изтъкна, че МВР получили разпореждане да проверят кои хора са участвали на заседания на общинските структури на БСП в Шумен.

Според лидера на червените, ако това се окаже истина, прокуратурата в Шумен е била използвана за политическа поръчка.

Нинова пита и МВР-шефа защо ведомството му проверява членове на БСП.

Социалистката акцентира, че член на БСП е уволнен заради партийно членство, дори му е образувано и производство. Тя изтъкна, че не очаква адекватни действия от Радев, но се надява главният прокурор да каже изпълнявана ли е политическа поръчка за случая в Шумен.