Катастрофа с автобус е станала тази вечер на АМ "Тракия", на територията на Стара Загора, съобщи "Нова".  Стана ясно, че автобусът със сръбска регистрация е превозвал много деца, които са се прибирали от почивката си по Черноморието. 

Автобусът се е обърнал на една страна в канавка. Десетки метри от мокрия банкет са изровени. На мястото са пристигнали 5 пожарни коли и 5 линейки. 

Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР e съобщил,  че според първоначалната информация, по-тежко пострадалите пътници са 12, като 5 от тях са деца. По-късно от МЗ съобщиха, че 8 деца и 4 възрастни се нуждаят от хоспитализация, като едно от децата и един възрастен са в по-тежко състояние.

В автобуса са пътували 48 души. Почти всички пътници са преминали през болница за преглед. 

Инцидентът е станал около 20 часа, на 216 км, в посока София. Според версиите, по които се работи, причина за инцидента са или умора на шофьора или техническа неизправност на автобуса. 

Автобусът се е движел с нормална скорост, преди да излезе от пътя. 

Ранените са хоспитализирани в Университетската болница в Стара Загора. Децата са на възраст от 6 от 17 години.

Снимка 584149

Източник: БГНЕС

Много от преминаващите коли са спрели и десетки хора са се притекли на помощ на пострадалите.

Сръбският автобус е пътувал от Слънчев град, където са участвали във фестивал, за Белград. Малко преди мястото на катастрофата са почивали на една от бензиностанциите. 

Временно бе ограничено движението по АМ "Тракия" в посока София в участъка от пътен възел "Нова Загора" до пътен възел "Стара Загора", с цел осигуряване на проходимост за спешните екипи при Сливен, съобщиха от АПИ и МВР.

Движението се осъществява по обходен маршрут: по път II-66 Нова Загора - Стара Загора, околовръстен път на Стара Загора и се включва в АМ "Тракия" при пътен възел "Стара Загора" в посока София.

Утре рано сутринта пред входа на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев ще даде брифинг във връзка със състоянието на пострадалите в пътнотранспортното произшествие на АМ Тракия.