Има много сигнали за купуване на гласове, както бе и на предходните избори. Това заяви пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Той посочи, че въпросните сигнали са предимно за опити и купуване на гласове от две основни партии - ГЕРБ и ДПС.

Рашков заяви, че това се случва със заплахата: И да внимават, когато се върнат на власт, както и с финанси с неясен произход.

МВР министърът определи като "голословни" обвиненията на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, че по време на предишната предизборна кампания е унижавал избиратели на движението, подчертавайки, че Карадайъ е можело да даде тези сигнали на прокуратурата, ако не вярва на полицията.

Рашков: Купуването на гласове е купуване на душите на хората

Рашков: Купуването на гласове е купуване на душите на хората

И се появят представители в пленарната зала, за които всички се чудим как са се появили и кой ги е избрал

Запитан дали вътрешен министър от правителство на Бойко Борисов е бил на заплата при наркотрафикант, вътрешният министър обяви, че служител на по-ниски нива преди 12 г. е бил установен от специалните служби в нерегламентирани контакти с известен наркотрафикант.

Той посочи, че са събрани материали, според които той е получавал заплата от него, за да му прави услуги. По-късно този човек се е издигнал до поста министър на вътрешните работи по времето на Борисов. Рашков обеща, че скоро ще съобщи повече информация. Той добави, че материалите на спецслужбите не са били разсекретени, въпреки че е изтекъл срокът за защита на информацията и е трябвало те да бъдат публични. Той отрече да прави предизборна агитация.

Плащания за незапочнати магистрални лотове, съмнения за липсваща документация и тлъсти траншове към ОАЕ в края на последното редовно правителство - за такива "престъпления, които миришат на асфалт", ще има разкрития скоро, обеща още вътрешният министър.

Той подчерта, че известен пътностроител от началото на годината до настоящия момент е превел в Обединените арабски емирства 21 милиона лева. По негови думи става въпрос за собственик на голяма пътна фирма.

Рашков посочи, че той е един от собствениците на фирми, които са строили лотове от пътищата у нас, и не са се явили лично в МРРБ да докажат с документи дължи ли им държавата пари. Той добави, че до дни ще направи разкрития относно давани авансово пари за незапочнати участъци на магистралата.