"Срещу 5 килограма боб или леща или с 5 или 10 кубика дърва купуването на гласове е купуване на душите на хората". Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков в отговор на въпрос за нападките на ДПС, че си служи с комунистически прийоми за спечелването на изборите.

Рашков определи твърденията на ДПС като политически спекулации. Той обясни, че органите на МВР осъществяват профилактична дейност, чрез която ще се предотврати реалното извършване на изборно престъпление. В една такава обстановка, в която отвсякъде тече информация, че политически партии се подготвят да купуват гласове, разнасят куфари от област в област, ние не можем да стоим безучастно, категоричен бе Рашков.

Той отбеляза, че накрая се появят едни "представители в пленарната зала и всички се чудим как са се появили и кой ги е избрал".

Карадайъ обвини Рашков в репресии срещу ДПС, Радев му давал указания

Карадайъ обвини Рашков в репресии срещу ДПС, Радев му давал указания

Движението се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Според Рашков вместо политиците да станат цивилизовани, те продължават да работят с такива методи само и само да са в парламента. Същите тези политици сега обвиняват, че някои ги репресира. "Никой не е репресира, когото и да било, каза Рашков, а и заяви, че не той е приемал определени членове в НК.

Рашко увери, че сега образуваните производства за купуване на гласове са много повече, отколкото по времето на Маринов и на Терзийски (бивши министри на вътрешните работи от ГЕРБ).

ГЕРБ зоват привържениците си да не подписват нищо на Рашков

ГЕРБ зоват привържениците си да не подписват нищо на Рашков

Искат Рашков да влезе в Министерство на енергетиката, а не да си прави ПР акции в КЕВР

Той недоумява защо веднага се реагирало за купуване на гласове от партията на Цветан Цветанов и партията на Васил Божков, но няма нито едно повдигнато обвинение в посока ГЕРБ и ДПС. Щом така подхождат от някои партии, които обвиняват действията на служителите на МВР, ние ще започнем да оповестяваме и информацията с покупко-продажба на гласове например около Гурково, Казанлък, Твърдица, Монтана, Враца, закани се Бойко Рашков.

Нека тези политици, които сега се оплакват от нас, да отговорят на вашите въпроси - дали честно провеждат изборите или си служат с покупко-продажба с душите на хората, завърши Рашков.

Бойко Рашков не изключва "заложени бомби" с цената на тока

Бойко Рашков не изключва "заложени бомби" с цената на тока

Целта била хората да сметнат служебното правителство за лошо

Бойко Рашков за работата на прокуратурата

Много дела са на трупчета. Тази институция се нуждае от радикална промяна, за да не се поставят дела на трупчета, като това може би е патент на главния прокурор. Така служебният министър Бойко Рашков отговори на въпрос за спирането на определени разследвания от страна на прокуратурата.

Според Рашков имаме една прокуратура в демократична държава, която действа по правила от 50-60-те години от миналия век и не може да бъде друга. Там е създаден такъв манталитет - слушам и изпълнявам, докато не се обади с човека с каскета, никой нищо не изпълнява и не прави.

Има ли Висш съдебен съвет, който да го провери този факт? Ще се радвам да ме опровергае, но смея да твърдя, че информацията ми е от кухнята, изтъкна Рашков.

Имате ли други данни, че прокуратурата прави разследвания, запита Рашков, като даде пример, че при разследването бившият министър на околната среда и водите Нено Димов бил хвърлен като жертва на публиката, за да се покаже, че в нашата страна се работи срещу корупцията по високите етажи на властта.

Служебният министър запита дали прокуратурата е заинтересована да разкрие бързо има ли престъпления или не. Рашков е убеден ,че всякакви сигнали подавани към прокуратурата, но старанието не е да се придвижи процесът напред, а да се забави.

Бойко Рашков ще отговаря за изборите през ноември
Обновена

Бойко Рашков ще отговаря за изборите през ноември

Той ще координира организационно-техническата подготовка на вота