Прокурори и следователи влязоха в Министерството на околната среда и водите, пише "24 часа".

Първоначалната версия бе, че акцията е заради разследването на водната криза в Перник. След това главният прокурор Иван Гешев заяви, че се проверяват разрешителните режими за внос на боклук от чужбина, по-специално от Италия.

Пред ведомството имаше служители на полицията, които охраняваха, докато разследващите вътре изземват документи и разпитват служители. Отвън е и буса на държавното обвинение.

Акцията в МОСВ е заради разпоредена от главния прокурор Иван Гешев проверка за разрешителни режими за внос на отпадък от Италия. В екоминистерството са експерти от ДАНС и МВР. Главният прокурор не е уведомявал премиера Бойко Борисов за акцията

Малко по-късно стана ясно, че министър Нено Димов е отведен на разпит в Спецпрокуратурата.

"Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление след като приключим. Не съм задържан", заяви пред журналисти Димов, преди да бъде качен в кола на ведомството.

Главният прокурор обясни, че в рамките на деня ще стане ясно дали ще бъдат повдигнати обвинения и дали ще има арестувани за 24 часа по Закона за МВР.

ДАНС и МВР тръгват по следите на боклука у нас

ДАНС и МВР тръгват по следите на боклука у нас

Главният прокурор разпореди съвместни проверки

Припомняме, по-рано сутринта представители на Спецпрокуратурата, МВР, ДАНС се устремиха към Перник. Причина за проверката им е водната криза. 

Там вече е и главният прокурор Иван Гешев, който присъства на документната проверка по повод източения язовир "Студена".

Подчинените му са в областната управа и във ВиК-дружеството в града.

ДАНС, МВР и Антикорупцията влязоха в Перник
Обновена

ДАНС, МВР и Антикорупцията влязоха в Перник

Разпитват над 30 лица