Спецакция се провежда в Перник.

Представители на Специализираната прокуратура, съвместно със служители на МВР, ДАНС и КПКОНПИ извършват действия по разследване в град Перник, съобщиха от Спецпрокуратурата. 

В Перник главният прокурор Иван Гешев коментира, че "нещата са трагични".

До утре ще бъдат разпитани над 30 лица. Досъдебното производство за водната криза в Перник се води и на територията на София, и на Перник. Нещата са трагични, коментира още Гешев пред журналисти. Държавното обвинение наблюдава и ремонта на язовирната стена, като към момента няма данни за престъпление.

По информация на Нова телевизия е арестувана бившият областен управител на Перник Ирена Соколова

Малко по-рано бе съобщено и за ареста на Иван Витанов, управител на ВиК Перник, който трябваше да бъде освободен от поста утре, 10 януари.

Според Витанов водният цикъл на Перник не се е състоял заради взет кредит от предишния управител на дружеството в размер на 3 млн. лева. Интересното в случая е, че този бивш управител бил инж. Камен Каменов, който бе назначен във вихъра на кризата именно за прокурист на ВиК - Перник.

Подробна информация трябва да даде спецпрокуратурата.

Прокурори и следователи са в МОСВ

Прокурори и следователи са в МОСВ

Проверката за разрешителни режими за внос на боклук от Италия

Паралелно с това тече акция и в Министерството на околната среда и водите, като тя е по-другата тема - проверка за разрешителни режими за внос на отпадък от Италия.

Искат Перник по-скоро да избере изпълнител на аварийните дейности

Искат Перник по-скоро да избере изпълнител на аварийните дейности

Продължава ремонта на другата авария в пернишкия кв. "Църква"

Припомняме, бедствено положение на територията на Перник бе обявено на 21 декември, след като воден режим бе обявен в цяла Пернишка област на 18 ноември 2019 г.

За кризата с водата в Перник се разбра дни след местните избори, които бяха спечелени от БСП и Станислав Владимиров. Той обаче е категоричен, че вина носят управляващите и сигнали за опасност е имало още в началото на годината. Кризата струва постовете както на областния управител Ирена Соколова, така и на управителя на ВиК Перник.