Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, разпореди заповед за започване на цялостна проверка, във връзка със случая с искания подкуп от €10 и шамар на турския тираджия.

В рамките на проверката е изпратено искане до Дирекция "Консулски отношения" за осъществяване на контакт с Посолството на Турция у нас с цел провеждане на среща с пострадалия водач. Използвани са и каналите на Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" и българския полицейски аташе в Турция.

Прокуратурата се самосезира за искан подкуп от €10 и шамар за турски тираджия

Прокуратурата се самосезира за искан подкуп от €10 и шамар за турски тираджия

От полицай

Същевременно, със заповед на министър Бойко Рашков, е разпредена цялостна проверка на дейността на отдел "Охранителна полиция" на областната дирекция и на упражнения контрол от страна на прекия ръководител на двамата полицаи. За целта е сформирана комисия, в която са включени служители на ГД "Национална полиция". Паралелна проверка по случая е разпредена и от административния ръководител на Софийската окръжна прокуратура.

Установени са кои са двамата служители - младши инспектори от група "Контрол на пътното движение по главни пътища и магистрали" - прекият извършител с 18 години стаж в системата на МВР, и водачът на служебния автомобил - 9 години работа във ведомството.