Окръжна прокуратура - София се самосезира за информация за искан подкуп и ударен шамар на турски гражданин на АМ "Тракия" от полицай, съобщиха от държавното обвинение.

Според информация в журналистическите материали, шофьор на камион бил спрян за проверка на АМ "Тракия", в района на гр. Ихтиман. Полицай му бил поискал 10 евро, за да не му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за движението по пътищата. Непосредствено след това на чужденеца бил нанесен удар в областта на лицето и поискан подкуп в размер на 100 евро. Публикуван е и видеоматериал за инцидента. Съобщава се, че пострадалият изпратил видеозапис на случилото се до Посолството на Турция в България.

Окръжна прокуратура - София възложи на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР извършване на проверка, която да установи данни за евентуален състав на престъпления от общ характер.

Дадени са подробни указания на проверяващия орган относно изнесената в медиите информация. Определен е 10-дневен срок за извършване на проверката, се казва в съобщението.