Клубът на БСП в столичния квартал "Красно село" е бил разбит и ограбен през нощта на събота срещу неделя, 2 срещу 3 декември.

Клубът, в който се помещава Районният съвет на БСП в "Красно село", е на улица "Пчела" №27. През нощта срещу неделя бандити са нахлули в помещението и са откраднали два настолни компютъра, лаптоп, усилвателна уредба, принтер, микрофони и други по-дребни електронни уреди. 
В офиса на социалистите са били разбити и двете метални каси, в които имало документи. За това информира председателят на социалистите в столичния район и общински съветник Николай Николов.

Според Николов полицаите са заявили, че е най-вероятно крадците да са търсили пари. "От два месеца правим ремонт, сложихме нова дограма, от която всъщност крадците са влезли и в момента ремонтираме покрива. Клубът е и моя приемна като общински съветник и постоянно има хора. Предполагам, че ремонтните дейности и постоянният поток от хора са накарали крадците да си мислят, че държим много пари в клуба", обясни Николов и допълни, че в офиса не се държат никакви пари, а в металните каси е имало единствено документи и партийни книжа.

Освен разбитите врати крадците започнали да вандалстват - явно недоволни от малката плячка те започнали да рушат офиса на партията. Николов разпространи снимки, на които се виждат нарисувани обиди по адрес на БСП.

Според Николов полицаите са се отзовали веднага на сигнала и за снели отпечатъци. Започнало е издирване по опис на открадната техника.

Най-голямото притеснение на общинския съветник обаче е фактът, че в откраднатите компютри има данни и информация за членове на БСП. А районната организация в "Красно село" е една от най-големите в София, наброяваща над 750 души.

"Вече започваме да предупреждаваме нашите членове да бъдат внимателни относно съмнителни телефонни обаждания. Имаше и документи и информация относно казуси и проблеми на граждани, както и документи на Столична община", обясни още Николов.

Той обаче е категоричен, че това посегателство срещу БСП само ще мотивира гражданите и представителите на партията да работят още по-усърдно срещу несправедливостта и беззаконието в държавата.