При полицейска операция, проведена от ОДП и РПУ Благоевград и Сандански, е разкрит международен канал за трафик на наркотици. 

Задържани са шестима души и около 410 гр кокаин, 350 гр хероин и 50 гр амфетамини.

Операцията е започнала след получен сигнал за престъпната дейност на организирана група, специализирана основно в разпространяване на големи количества кокаин, хероин и амфетамини.

Установено е че групата се ръководи от В.Г. (39 г.) от Сандански, с прякори "Шапката" и "Изгорелия".

Той е организирал още осем души, с които набавял и после разпространявал наркотиците. Установено е, че групата е базирана и работи предимно на територията на Сандански и близките села.
В хода на операцията криминалистите научили, че предстои трафик през границата за Гърция на голямо количество кокаин и хероин.

Полицаи и антимафиоти от дирекцията и от РПУ в областния град и в Сандански, съвместно с Окръжната прокуратура, предприемат акцията в с. Микрево, община Струмяни към 8.30 часа на 26 юни. В момента на предаване на 300 гр хероин и 200 гр кокаин са задържани двама от членовете на групата - Д.А.(32 г.)от Сандански и Р.М.(23 г.) от с. Микрево.

Наркотиците били предназначени за трафик към Гърция същия ден.

Задържани са и останалите от групата, след като са били претърсени домовете им.

Намерени и иззети са 210 гр. кокаин и две електронни везни.При претърсване в дома и дворното място на М.Т. (25 г.) от Сандански са открити 50 гр хероин и 50 гр амфетамини.

В дома на лидера на групата полицаите намерили и електронна везна с остатъци от наркотични вещества по нея.

Претърсени са и домовете на още двама от престъпното група - с прякори "Дядката" и "Кръвното" от Сандански и Д.С., по прякор "Лекето" от санданското с. Лешница.

В дома на първия полицаите открили и 6 000 евро, мобилни телефони и СИМ карти, ползвани от организацията.

След проведените разпити е изяснено, че групата се сдобила с иззетите наркотици в София, после е организирано транспортирането им до Сандански.

Там, смесена с пълнители за увеличаване на грамажа, дрогата е оразмерена и препакетирана от двама от задържаните. Единият от тях обаче предава по веригата само половината от количеството, а другата част укрива и пренася  до с. Микрево, където е  задържан.

Повдигнати са обвинения на петима. С постановление на наблюдаващия прокурор Е. Атанасова в ареста за 72 часа са задържани лидерът В.Г., другият В.Г.(инициалите на двамата съвпадат), М.Т. и М.А. Предстои внасяне в съда на искания за разглеждане на постоянни мярки за задържане под стража.
При разкриването на канала за международен трафик на наркотици са установени и други съпричастни.