Криминалистите са разбили престъпна група, разпространявала наркотици на територията на Южна България, са разбили криминалистите от Хасково и Стара Загора.

Повече от 4 месеца полицаите са следили членове на организираната престъпна група. Тя е действала на територията на Пловдив, Хасково, Стара Загора и Бургас.

Акцията по задържането е започнала на 1 август т.г. около 20.30 часа е започнала с обиск в жилище. В дома на Е.С. на 26 години служителите на реда са намерили и иззели суха растителна маса (0,5 грама), която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана.

Допълнително полицаите са арестували намиращите се в жилището: А.А. (21) от с. Еленово, Новозагорско, А.П. (28), В.К. (26) и 22-годишната А.Д. и тримата от Стара Загора и С.Д. (36) от Симеоновград.
При претърсването на 36-годишния мъж от Симеоновград са намерени и иззети четири розови таблетки с квадратна форма, които при полевия наркотест са реагирали на метамфетамин; две полиетиленови пликчета с около 6 грама суха тревиста маса - реагираща на марихуана и обвита в найлон топка от белезникава маса (около 40 гр.), реагираща на амфетамин.

По същото време при обиск на друго жилище lв града криминалистите намират и изземат пет кутийки от компактдискове с полепнало по тях бяло прахообразно вещество и кутийка от филм за фотоапарат с около 1 грам бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на амфетамин.

В чантата на собственичката на апартамента - 23-годишната Т.Ж. от Стара Загора - е намерено полиетиленово пликче с около 3 грама бяло прахообразно вещество, също реагиращо на амфетамин.

Едновременно с това криминалистите провеждат операция и на територията на Хасково.
Там са арестували още 3-ма от членове на групата - Г.Х. /20/ от Хасково, К.С./29/ от Харманли и Н.Д./40/ от Симеоновград.
При обиските полицаите са намерили и иззели още преправено бойно оръжие със заличени номера и боеприпаси.

Десетте члена на престъпната група са задържани за 24 часа.
По случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура -Хасково.