При съвместна акция на ГДБОП и прокуратурата бе разбита престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици, пише "24 часа".

Окръжна прокуратура - Благоевград привлече в качеството на обвиняеми пет лица - К.М. (на 55 години), В.С. (на 37 години), Е.М. (на 57 години), М.М. (на 47 години), Р.М. (на 28 години).

Държавното обвинение посочва, че от февруари 2022 г. до 23.10.2023 г. обвиняемите участвали в организирана престъпна група, ръководена от К.М. и Р.М., с користна цел - получаване на доходи от престъпна дейност. Подсъдимите се занимавали с държане, разпространение на територията на област Благоевград и контрабанда през границите на страната на хероин и марихуана.

Тримата обвиняеми - В.С., М.М. и Р.М., са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях. Останалите двама обвиняеми К.М. и Е.М. понастоящем изтърпяват наказания в затворите в гр. Бобов дол и гр. Пазарджик по осъдителни присъди за разпространение на наркотици.

Прокуратурата е установила и съпричастността на още две лица - Д.К. и Р.К., които по-рано този месец са задържани при опит да пренесат 4,5 килограма марихуана през ГКПП "Капитан Андреево".

ГДБОП разби престъпна група, снабдявала деца с дрога

ГДБОП разби престъпна група, снабдявала деца с дрога

Задържани са 7 мъже