Полицейски патрул задържа крадци на кабели след две катастрофи в Симеоновград, съобщи агенция „Фокус". Първо станало ПТП с колата на служителите на реда, а малко след това и на нарушителите се наложило да продължат пеша.

Около 5:00 часа тази сутрин бил получен сигнал за три автомобила, свързани с кражба на меден проводник, вероятно собственост на БТК. Единственият нощен автопатрул опитал да спре колата, в която се пренасяла плячката и започнало преследване из Симеоновград.

Колите се движели с висока скорост по разбитите заради ремонти улици и полицейската патрулка попаднала в т.нар аквапланинг, завъртяла се и катастрофирала. Подобна участ сполетяла малко след това и крадците. Полицаите бързо напуснали катастрофиралото возило и ги арестували.

В колата им били открити над 300 кг. мед - кабели, извлечени от района на село Свирково. Установено е, че водачът няма книжка. Освен него са задържани още 10 лица, съпричастни с деянието.

Полицаите от нощния патрул са тествани за алкохол и е установено, че че всичко е нормално и няма нарушения в действията им.

Работата по случая продължава.