15 души са с обвинения за участие в разбитата група за мокри поръчки. Двама от тях - Валентин Янев, известен покрай групата за отвличания „Наглите" и кикбоксьорът Мартин Антов, са били тартори на бандата.

В групата влизат още Пейо Карамихов, Ангел Мечкаров, Валери Александров, Радослав Раденков, Иван Илиев, Симеон Николов, Николай Рангелов, Христо Христов, Николай Стойков, Димитър Георгиев, Жечо Белясим, Денислав Пеев и Цветомил Петров - Мечката. Последният също се сочи като един от най-приближените хора до Хамстера.

Групата е била „на пазара" и е приемала поръчки за грабежи, трошене на крайници, заяви по време на брифинг зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Припомняме, с подобни методи се прочу „Бандата на чуковете", гравитираща около Таки.

За разбиването й помогнал сигнал за подготовка на нанасяне на тежки телесни повреди, придружена с грабеж на две лица, както и отнемане на автомобил.

Двете „мишени" са свързани със сделката за закупуване на ПФ Доверие. Единият от тях е бивш директор на Информационно обслужване, а другият е физическо лице, което има участие в юридическо лице, свързано с тази сделка.

Поръчката включвала трошене на краката на двамата, чиито имена в момента се пазят в тайна, както и отнемане на финансовите средства, които носели.

Освен грабежите, групата е обвинена и за три убийства. Едното е на касоразбивач номер едно Йордан Цонков - Джиджи през 2009 година. Другите са на Кочо Михайлов, за който се твърди, че е приближен до Христофорос Аманатидис- Таки през 2010 година, както и на Цветан Пантев - убит при грабеж във видинско село.

Сред грабежите попадат отмъкнати през 2011 година 41 хиляди лева пред ИПК Родина от Радослав Найденов; 215 хиляди лева от Банка ОББ през 2012 година; 130 хиляди лева от Атанас Янев през 2008 година; 14 хиляди лева - от пощата в Самоков.
При направените обиски са иззети два автомата „Калашников", притежание на Мартин Антов, една ловна пушка, боеприпаси, синя лампа, маски с прорези на очите.

Борислав Сарафов обясни, че групата има едно постоянно ядро, като различните нейни членове са участвали в различни престъпления. Според събраните доказателства Вальо Бореца е извършил лично убийствата на Джиджи и Кочо Михайлов. В останалите престъпления обаче е помогнал с логистика.

Обвинителите са изяснили кои са поръчителите, но към момента запазват мълчание за имената им. Факт е, че не са сред задържаните лица. Прокурорите разполагат с данни за съпричастност в още убийства и тежки криминални престъпления. Обвинения по тях ще има само, ако съберат красноречиви доказателства.

На този етап от държавното обвинение не коментираха появилата се информация за връзка между групата и един от подсъдимите по делото „Октопод" Антон Петров - Хамстера. Не казаха нито дума и дали бандата е свързана с отвличането на дъщерята на сочения за кокаинов крал Евелин Банев - Брендо, както и със стрелбата срещу друг известен наркобос Златомир Иванов - Златко Баретата, станала пред съдебната палата в края на януари месец тази година.

Припомняме, 12 души бяха задържани в хода на специализираната полицейска операция.

Тя бе реализирана под наблюдението на Върховна касационна прокуратура.

Членовете й са заподозрени в извършването на повече от две убийства, на въоръжени грабежи, изнудвания, палежи и причиняване на средни и тежки телесни повреди срещу заплащане.

Според събраните данни до момента участниците в групата са ползвали особено брутални методи в действията си. Някои от тях са изтърпели ефективни присъди „лишаване от свобода".