В следствие на проведени следствени дейности под ръководството на окръжна прокуратура Хасково, криминалисти от полицията са събрали доказателства, за извършени престъпления от 29-годишния Николай. Б., 28-годишния Христо Х. и 20-годишния Митко М.

Лицата са известни на службите за сигурност, във връзка с извършвани от тях престъпни деяния, за които се разследват.

На 20 май в РУ Свиленград е получен сигнал от 43-годишния С. М., че около 4 часа пред дома му на ул. "В. Левски", след като е обезвреден с елктрошок и пребит от маскирани, са му отнели дамска чанта, в която е имало крупна сума.

Чантата е принадлежала на съпругата му 42-годишната С. Х., която по същото време отключвала входната врата на жилището им. По данни на потърпевшия сумата е била около 55 000 евро и 5 000 лв.

 

При разследването на случая са извършени множество огледи на местопроизшествия, камери, извършени са разпити на свидетели, при които са иззети доказателства по случая, които безспорно сочат вината на заподозрените.

На задържаните лица е повдигнато обвинение, като на единия от окръжен съд Хасково е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража", а другите двама са с мярка "Домашен арест" по друго досъдебно производство. Работата по случая продължава.