Задържана е група, разпространявала високорискови наркотици и вещества, съобщават от пресцентъра на МВР. Групата е задържана при спецакция на Специализираната прокуратура и служители на „Борба с организираната престъпност” (БОП)-Стара Загора. Разкрита е и лаборатория за производство на метамфетамин. Лабораторията била оборудвана с всички необходими съоръжения и суровини.

Униформените претърсили 9 адреса на територията на Стара Загора, Раднево и селата Сърнево и Трояново. Те иззели различни по вид и количество наркотични вещества.

За 24 часа са задържани 8 души. В операцията са участвали и униформени от Сливен, Пловдив и Хасково.

Криминалисти от Перник и техни колеги от Трън пък са разкрили лаборатория за производство на марихуана в трънското село Мрамор. Криминалистите претърсили къщата на 51-годишен перничанин. Той си спретнал лабораторията в стая на втория етаж. Помещението било оборудвано със специално осветление, вентилационна и климатична система. В съседно помещение полицаите намерили и иззели 200 грама зелена суха листна маса. Направен е полеви наркотест, при който веществото реагирало на канабис.

Освен това къщата била неправомерно присъединена към ел. мрежата с манипулиран електромер. Перничанинът е закопчан за 24 часа. За извършеното от него престъпление законът предвижда затвор от 2 до 5 години и глоба от 5000 до 10 000 лева.