Служители на ОДМВР-София разкриха високотехнологична наркооранжерия в покрайнините на Ботевград, съобщиха от Пресцентъра на МВР.

В хода на продължаващата специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, в петък на територията на Ботевград е разкрита високотехнологична оранжения за отглеждане на канабис. Акцията е осъществена от служители на криминална и икономическа полиция в ОДМВР-София и колегите им от РУ-Ботевград.

Разкрита е фабрика за нелегално производство на цигари в Ботевград

Разкрита е фабрика за нелегално производство на цигари в Ботевград

Производството е било предназначено за износ

След обобщаване и извършен анализ на придобитата оперативна информация, в условията на неотложност, в петък е извършено претърсване на хале в индустриалната зона на града. В сградата е установено високотехнологично оборудвано помещение с изградена климатична и отоплителна система и система за въздушно-капково напояване от най-висок клас, пригодено за отглеждане на растения от рода на конопа.

Иззети са множество торове, чували със земна маса, кварцови лампи, стръкове от рода на конопа, както и суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана при полеви тест.

По случая е образувано досъдебно производство. Продължава работата по установяване на лицата, съпричастни към осъществяваната престъпна дейност.

Задържаха голямо количество марихуана при спецоперация на ГДБОП

Задържаха голямо количество марихуана при спецоперация на ГДБОП

Трима души са арестувани