Открита е високотехнологична оранжерия за отглеждане на марихуана в брациговското село Козарско, съобщи прокуратурата.

Задържани са двама мъже, които ползвали имота. Те са с мярка - задържане под стража. Образувано е досъдебно производство.

Там са се полагали грижи за общо 2324 растения от рода на конопа в различен стадий на развитие - част от тях под формата на разсад, а други - на зрели растения. Иззети са близо 9 кг зелена листна маса.

Наркооранжерията била от закрит тип, оборудвана по всички изисквания за отглеждане на марихуана. Обособени били системи за контрол на температурата и влажността на въздуха, за вентилация на помещенията, използвани са препарати за стимулиране на растежа и обогатена почва.

Имало и помещения - оборудвани за последващата обработка на конопените растения - места за дробене и сушене на зелената листна маса и подготвянето й за дистрибуция.

За максимална автономност на нелегалното предприятие в приземен етаж била обособена и мини електроцентрала, състояща се от три мощни дизелови електрогенератора за производство на електричество.

Открити са 20 пластмасови съда с вместимост от по 1000 литра, повечето от които пълни - в тях се съхранявало дизеловото гориво, използвано при работата на генераторите.