Специално оборудвана оранжерия за отглеждане и обработка на канабис в домашни условия е неутрализирана от служители от ОДМВР - Бургас, при проверка на частен имот в Черноморец, обитаван от 39-годишен мъж.

Там са намерени девет кошчета със засадени в тях растения в начален стадий на развитие, найлонови пликове със суха зелена тревна маса-канабис с приблизително тегло около 100 грама. Служителите на реда се натъкнали и на модерно оборудване - климатични, вентилационни и напоителни системи, специални осветителни и отоплителни тела.

Открити са и специализирани торове за обогатяване на почвените смески. Назначени са множество експертизи. Уведомена е Районната прокуратура в Бургас. 39-годишният М.З. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Продължава работата по документиране на престъпната му дейност.

Над един килограм канабис иззеха полицаи от Севлиево, задържан е 35-годишен мъж. При извършената вчера проверка в дома му в Севлиево криминалистите установили, че едно от помещенията е оборудвано и използвано като оранжерия с изградена напоителна система.

Намерени са засадени 29 растения с различна височина на стръковете и апаратура за тяхното отглеждане /LED-лампи, таймери, торови препарати и др./. В жилището са намерени още 25 растения, подготвени за сушене, както и готова суха листна маса.

Иззети са общо 723 г сурова и 337 г суха листна маса. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.