След година и половина разследване, следователите са стигнали до извършителя на убийство в разградското село Желязковец, съобщиха от прокуратурата. Оказва се, че 24-годишният заподозрян вече е в затвора за друго престъпление.

От окръжната прокуратура в Разград привлякоха Таджер Т. като обвиняем за убийството на безследно изчезнало момиче от същото село.

Престъплението е било разкрито след продължили година и половина издирвателни действия на областните полицаи от Разград.

Доказателствата не са само събрани на терен при досъдебното производство, но има и самопризнания на 24-годишния Таджер.

Освен това ДНК-експертизата на намерените човешки останки в землището на село Желязковец са безспорни, че са на безследно изчезналата Катя.

От държавното обвинение съобщиха, че за първи път в над 20-годишната практика на прокурора по делото е налице случай на тежко криминално престъпление, при който съществуват неопровержими доказателства за убийството и неговия извършител, а е липсвало тялото на убитата.

На 17 юли 2015 г. обвиняемият се срещнал с момичето, което познавал от 3-4 години. Той бил приятел с брат й. Около 22.00 ч. те се срещнали в центъра на селото.

После тръгнали към махалата, където живеел мъжът, защото момичето имало приятел и се страхувало някой да не ги види.

След срещата двамата отишли на възвишение около селото. Таджер поискал да правят секс, но момичето отказало.

Тогава 24-годишният обвиняем я хванал за гушата и я стискал я няколко секунди. Това е разказал пред следователите. Според обясненията му, чул, че тя хълца и по пулса й открил, че е мъртва. След това пренесъл тялото в близката борова гора. Захвърлил го там и го покрил с борови игли и шума.

В момента обвиняемият изтърпява присъда лишаване от свобода за срок от 6 години за грабеж, придружен с опит за убийство на проститутка от Русе. Предстои до дни да внесат обвинителния акт срещу 24-годишния мъж.