Спецсъдът разпита енергийния министър Теменужка Петкова по делото срещу бившия министър на енергетиката и икономиката Румен Овчаров.

Освен Овчаров по делото са подсъдими бившият изпълнителен директор на Мини "Бобов дол" Пламен Стефанов и бившият заместник-министър Анна Янева за умишлена безстопанственост, от която са последвали щети за над 24 млн. лева.

В съдебната зала бяха разпитани още трима свидетели.

Не с 9, а с 24 млн. лева ощетил Румен Овчаров "Мини Бобов дол"

Не с 9, а с 24 млн. лева ощетил Румен Овчаров "Мини Бобов дол"

Прокуратурата отново го предаде на съд, след като делото беше върнато за корекция

Припомняме, че през миналата година прокуратурата внесе обвинението срещу бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, бившия изпълнителен директор на "Мини Бобов дол" Пламен Стефанов и бившия заместник-министър Анна Янева.

Те са обвинени за умишлена безстопанственост в периода от 25 май 2006 г. до 18 март 2009 г., с щети за над 24 млн. лева. Деянието е квалифицирано от прокуратурата като особено тежък случай, тъй като е последвало откриване на производство по несъстоятелност.

Чрез сключения договор за наем на "Ораново" ЕООД са прехвърлени правата на добив, транспортиране и продажба на въглища от участък "Бабино" и участък "Бобов дол" от находище "Бобовдолски въглищен басейн", от което е последвало откриване на производство по несъстоятелност на "Мини Бобов дол" ЕАД.

Прокуратурата предаде на съда обвинението срещу Румен Овчаров

Прокуратурата предаде на съда обвинението срещу Румен Овчаров

Бившият енергиен министър е с мярка "подписка"