Разпитваха ме във връзка с есемесите, които вие първо бяхте получили. Това заяви бизнесменът Пламен Бобоков на излизане от следствието, където днес беше разпитан, съобщи bTV, позовавайки се на БГНЕС.

Той се разследва за търговия с влияние.

Попитан дали е комуникирал с президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов за руски гражданин, който е трябвало да получи българско гражданство, Бобоков отговори, че няма спомен.

По-рано днес от прокуратурата разпространиха скрийншотове на съобщения между Бобоков и Prezident-Pl. Uzunov. Те касаят три отделни случая, за които двамата обменят информация през 2019 г. При един от тях става въпрос за установяването на собствеността на два Майбаха.

Разностранна кореспонденция между Бобоков и Узунов засичат разследващите

Разностранна кореспонденция между Бобоков и Узунов засичат разследващите

Искат материали от правосъдното министерство и от президентството

Попитан дали е молил Узунов за подобна информация, Бобоков отговори категорично: "Абсурд! Не! Няма нищо укоримо. Никога не съм вършил нищо престъпно".

Припомняме, че вчера в ефира на bTV Пламен Бобоков обяви, че е ходатайствал за назначаването на Николай Николов за прокурор.

Бизнесменът посочи, че не става въпрос за "търговия с влияние", а за "лобизъм" за един достоен човек. Той призна още, че сам е показал на прокурорите кореспонденцията между него и секретаря на президента Пламен Узунов.

Пламен Бобоков се яви на разпит в Следствието

Пламен Бобоков се яви на разпит в Следствието

По думите му не знае защо и по кое дело е призован