Нито едно от децата от катастрофиралия в Италия автобус не е получило наранявания при инцидента, съобщи кореспондентката на БиТиВи.

В автобуса пътуваха 40 български ученици, които били на екскурзия. Катастрофата стана на магистрала до Генуа, край местността Болцането. Автобусът се ударил в камион.

Част от децата са били приети с уплаха в две болници в града. Тъй като нямало ранени ученици, групата продължила екскурзията си с друг автобус. Те вече са пристигнали в курорта Йезоло, близо до Венеция.

Автобус с български ученици катастрофира в Италия
Обновена

Автобус с български ученици катастрофира в Италия

Има пострадали

Двамата шофьори на автобуса са пострадали, като единият е в по-тежко състояние. Той е 58-годишен мъж от София. Другият е 48-годишен. И двамата мъже са стабилизирани и няма опасност за живота им.

Първоначалните данни сочат, че моментно разсейване на шофьора на автобуса е довело до сблъсъка с камиона.

Екскурзията е организирана от училището на децата. Те са възпитаници на 22-ро училище в София.

Пред Нова телевизия зам.-директорът на учебното заведение Красимира Петрова обясни, че всички ученици са добре. Тези, които са се уплашили, са прегледани и пуснати. Всички се намират в хотел, където са превозени с италиански автобуси. Пострадалите шофьори на автобусите са настанени в болница.

Очаква се учениците да се върнат в България утре.

Управителят на транспортната фирма Лидия Лулчева обясни, че все още няма информация за състоянието на шофьорите, защото пътува натам. И двамата са българи.

По информация на БНТ единият шофьор е с опасност за живота.