Прокуратурата и полицията с повече подробности за двойното убийство в с. Лозен. Действията по разследването продължават, а утре ще се гледа мярката за неотклонение на убиеца, стана ясно от думите на Христо Кръстев, заместник-градски прокурор на София.

Пистолет с пълнител е намерен при обвиняемия Бояджиев. В него е намерена дебитна карта, която е била на убитото момче. Взети са натривки от ръцете му, както и ДНК материал. Разпитани са множество лица. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за смъртта на момчето и момичето.

Обувките на Бояджиев са били изцапани с кръв, като ще се направи експертиза дали кръвта е на някого от убитите. По ръцете на обвиняемия има следи от стрелба. Балистичната експертиза показва, че на мястото, където е намерено убитото момче има гилзи от пистолета на Бояджиев. Според Кръстев има достатъчно доказателства, че именно той стои зад двете убийства.

От полицията уточниха, че младото момиче е убито на 4 август вечерта, а четири часа по-късно и 27-годишното момче. И двете убийства са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвите начин.

Застреляха мъж и момиче край София, има заподозрян
Обновена

Застреляха мъж и момиче край София, има заподозрян

Труповете им са открити в землището на село Лозен

Що се отнася до предишното престъпление, с което се свързва Бояджиев, на което жертва е 22-годишна жена, стана ясно, че той е пуснат с мярка подписка, а прокуратурата не е протестирала постановлението на съда. Действията на разследващите органи ще бъдат реализирани, според Кръстев.

Мотивът за убийствата в с. Лозен е искани пари, които двете жертви не са му дали. Телефонът си Бояджиев изхвърлил в ж.к. Дружба, а телефонът на убитото момче захвърлил към Пазарджик.

Около 150 000 дължал обвиняемият на различни кредитни институции. Той е направил пълни самопризнания и прокурор Кръстев каза, че всяко негово твърдение ще бъде проверено.

Към момента няма данни обвиняемият и жертвите да са употребили алкохол и наркотици, по думите му. Ще се провери и дали предишната жертва на Бояджиев- 22-годишното момиче, починало през 2022 г., е убито също по особено жесток и мъчителен начин. Убиецът изразил съжаление за двойното убийство и споделил желанието си да изкупи вината си в затвора.

Сарафов поиска оставката на шефа на Софийска районна прокуратура

Сарафов поиска оставката на шефа на Софийска районна прокуратура

Заради допуснати очевидни пропуски в организацията на работата

Минути след брифинга от държавното обвинение и МВР съобщиха за поискани остави, рокади и уволнения в структурите на Софийска районна прокуратура и СДВР.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е поискал оставката на ръководителя на Софийска районна прокуратура заради допуснати очевидни пропуски в организацията на работата във връзка с убиеца от Лозен.

Става въпрос за "неглижиране и подценяване на разследването на смъртта на млада жена, настъпила на 06.04.2022 г. вследствие на умишлени насилствени действия и грубите грешки, както при установяване на фактите, така и при определяне на правната квалификация на престъпното деяние".

Случаят излезе наяве след двойното убийство в село Лозен и разкритието, че обвиняемият на 6 април 2022 г. е убил въпросната млада жена.

От пресцентъра на МВР пък съобщиха, че ръководството снема доверието си от началници в структурата на Столичната полиция заради допуснати съществени пропуски.

Началникът на сектор "Престъпления против личността" към отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в СДВР гл. инспектор Григор Йосифов е преназначен на по-ниска длъжност, а началникът на столичното Осмо РУ напуска системата на МВР.

Ще бъдат назначени проверки, в хода на които ще се изяснява тежестта на установените нарушения от страна на различните служители от МВР.

Рокади и уволнения в МВР заради убиеца от Лозен, оставен на свобода

Рокади и уволнения в МВР заради убиеца от Лозен, оставен на свобода

Началникът на столичното Осмо РУ напуска системата на МВР