Започнато е разследване срещу 23-годишна жена, заподозряна, че е оставяла заключени и без надзор децата си, съобщиха от прокуратурата.

От информацията на държавното обвинение става ясно, че районната прокуратура в Казанлък се е самосезирала от медиен репортаж и има образувано досъдебно производство срещу жената за неполагане на родителски грижи спрямо малолетните й деца.

В материалите е записано, че на 29 октомври по bTV е бил излъчен репортаж от село Ветрен, община Мъглиж за 23-годишната Катя А. и нейните три малолетни деца - момче на 4 години и две момичета на една и две години.

Бил е подаден сигнал до органите на МВР и Дирекция "Социално подпомагане" в Мъглиж. След това децата са взети от майката и са настанени в дома за социални грижи в казанлъшкото село Бузовград.

Според доказателствата, събрани до този момент, става ясно, че майка им е оставила без надзор две от тях - 4-годишния син и най-малката дъщеря, заключени в полуразрушена постройка в съседен имот. Те стояли там без дрехи при това за продължително време. Едно от децата е с трайно увреждане на долните крайници.

Районна прокуратура-Казанлък е възложила проверка, защото е счела, че тази проява е застрашила физическото оцеляване на малолетните деца. Затова е започнато и досъдебното производство.

Обвинителите са дали указания за разпит на свидетели и разследването по случая продължава.