Камен Ситнилски е поискал да разследват кой е облепил ВСС с негови некролози. Той е призовал прокуратурата да разследва двама негови колеги от Висшия съдебен съвет за извършеното от тях престъпление.

В сигнал до главния прокурор Ситнилски изтъква, че колегите му са използвали данни, събрани със законно приложени СРС-та, извън целите на наказателното производство.

Във втория сигнал Ситнилски настоява да се разследва и да се установи кои са организаторите на протеста срещу него пред сградата на ВСС и спазени ли са нормативните изисквания съобразно Закона за събранията, митингите и манифестациите.
Ако пък не са спазени, защо не са предприети действия срещу хората, които нарушават установения ред.

Сотир Цацаров каза, че ще се поинтересува до колко агитката отвън извършва признаци на престъпление по хулиганство. Самите протестиращи пък посрещнаха с аплодисменти главния прокурор преди днешното заседание на Съвета.

Цацаров обясни, че по сигнала за протеста вече е възложена проверка. Първият също е изпратен за проверка на ДАНС и след като приключи, прокуратурата ще се изкаже по въпроса.
Главният прокурор обаче подчерта, че няма проблем да се четат оперативни дела, когато има издаден по надлежния ред допуск до класифицирана информация.