Тримата лекари от болницата в Горна Оряховица, които бяха задържани в края на ноември за смъртта на новородено, са били обвинени преди два дни и за друго починало бебе, родено в АГ отделението, съобщава в днешния си брой „24 часа".

Димитър Сотиров, Стефан Лазаров Кочовски и Катя Гецова са били подведени под отговорност на 28 февруари, че поради немарливост са причинили смъртта на новородения Николай, роден със секцио от Стела Добрева на 1 юли 2009 г.

Тримата заедно с д-р Михаил Милатович бяха заподозрени и за умъртвяване на бебето на 17-годишната ученичка Боряна в края на миналата година.

В случая с починалото бебе на Добрева обаче, до обвинение са довели две тройни съдебно-медицински експертизи, направени в столичната Александровска болница. Тяхното заключение е, че заради непредприети действия и недостатъчна грижа, се е стигнало до смъртта на невръстния Николай 12 часа след раждането му.

"Искам да си получат заслуженото, защото аз не съм единственият случай. Преди моя имаше още два, за които нищо не се чу. След мен вече гръмна случаят с момичето от Лясковец. Крайно време беше истината да излезе наяве", заяви майката на Николай.

Припомняме, според последната петорната експертиза по случая с мъртвото бебе от Горна Оряховица не може с категоричност да се определи дали то е било живородено.

Заради сагата около смъртта му полицията претърси дома на директора на болницата и иззе мобилните телефони на семейството му. Акцията бе проведена малко, след като лекари  от града бяха задържани по подозрение в умишлено умъртвяване на новородено. Тогава полицията иззе и мобилните телефони на лекари от болницата.

Малко по-късно бе разпространена и стенограма от разговорите между въпросните лекари.