Прокуратурата в Козлодуй разследва местен жител, подавал фалшиви сигнали на спешния тел. 112, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемият е осъждан и е защитен свидетел по наказателно производство на Специализираната прокуратура. За това му била подсигурена физическа охрана.

Вечерта на 19 януари 2020 г. обвиняемият се обадил на телефон за спешни повиквания 112 и поискал от органите на реда в гр. Козлодуй физическа охрана за адреса си в гр. Козлодуй, но той не бил там.

На 21 март 2020 г. (дни след обявяване на извънредната обстановка от 13 март 2020 г.) обвиняемият, представяйки се като А.Р.А., съобщил за масово събиране на хора и силна музика. Това било забранено по време на действащото тогава извънредно положение в страната, обявено с оглед противодействие на разпространението на вируса Covid-19. Пристигналите полицаи установили, че информацията е фалшива. Мъжът няколкократно променял защитната си версия по случая.

Той осъзнава, че тези фалшиви сигнали струват ресурс на полицията, което се отразява на опазване на обществения ред в града. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.