Прокуратурата разследва смъртта на възрастен мъж в старческия дом в село Рояк, съобщава bTV.

Починалият е бил сред преместените заради пожара в социалното заведение на 22 ноември, когато загинаха девет души. Останалите бяха временно настанени в общинска база в село Аспарухово. Сред тях е бил и 67-годишният мъж, който е бил с диагноза Алцхаймер.

Дъщерята на мъжа обясни, че на 1 януари от дома са й съобщили, че баща й е починал. Версията била, че мъжът е починал в съня си.

На мястото обаче жената видяла, че по тялото на баща й е имало синини,а на главата му - рана около 5-7 см. отзад на тила. За тези синини и рани ние нямахме никаква информация, от дома никога не са звъннали да ни предупредят, че той се наранява, че е падал и има по-сериозни наранявания, които могат да костват живота му, обяснява тя.

Прокуратурата взима на спецнадзор разследването на пожара в с. Рояк

Прокуратурата взима на спецнадзор разследването на пожара в с. Рояк

Назначени са пожаро-техническа, електро-техническа и съдебно-медицинска експертиза

Случаят вече се разследва от Окръжната прокуратура във Варна. Извършена е аутопсия.

Дъщерята на починалия твърди, че смъртта му не е естествена, а е предизвикана от ударите, които е получил по главата. Имал е кръвоизлив и вследствие на това е починал.

От своя страна управителят на старческия дом Милена Мазурик посочва, че възрастният мъж е проявявал агресия в стаята си и се е самонаранил, докато е бил в такова състояние.Той е проявявал и агресия срещу човека, с когото е в стаята. Тя е категорична, че не може да се говори за някакво насилие спрямо мъжа.

Разследването продължава.