Час и половина продължи срещата между представители на сдружение „Антималигноцит" и съветника по здравни въпроси на премиера Бойко Борисов.

Изчистихме неяснотите и въпросите, които имахме, заяви Катя Почева - председател на сдружението и допълни: „продължаваме да работим с ускорени темпове".

Припомняме, сдружението иска да бъде регистрирано у нас лекарството срещу рак „Антималигноцит", изобретено от българина Продан Христов.

Изпробвалите лекарството твърдят, че то унищожава раковите клетки и затова изисква да бъде регистрирано, за да се даде шанс на онкоболните да живеят.

Почева заяви, че едно шишенце от лекарството струва около 360 лева, а за ранен стадий на рак са необходими поне 5 шишенца.

По думите на Почева в МС експертите са наясно колко българи са болни от рак, както и колко души годишно умират от това заболяване.

На въпрос на news.bg има ли шанс лекарството да бъде регистрирано у нас Почева заяви: „Никога човек не бива да казва, че няма шансове. Ако г-н Христов чака да или не, ние чакаме единствено да".

Това е един проект, който трябва да бъде завършен, допълни още Почева.

По думите й активно работата по регистрацията на лекарството ще започне през септември, защото август е отпускарски месец.