Шуменската окръжна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу 30-годишен мъж за блудство с малолетно дете. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив миналото лято, поясняват от прокуратурата.

На 9 юли пред жилищен блок в Шумен играели две момчета – на 8 и на 5 години. Децата решили да си тръгнат, след като забелязали съседа си Румен Алексиев, по прякор Лудия, от когото се страхували.

По-късно мъжът извикал по-голямото момче, придърпал го във входа и го заплашил. После извикал петгодишното момченце, заповядал на по-големия да напусне входа и блудствал с него.

Чувайки плача на приятелчето си, 8-годишното момче веднага съобщило на майка си, че Лудия прави нещо с него.

След блудството насилникът побягнал. 5-годишното момченце разказало какво се случило. Алексиев бил задържан два дни по-късно, след издирване.

Оттогава досега обвиняемият се намира в следствения арест. Въпреки събраните доказателства, той отрича да е извършил сексуално насилие над 5-годишното дете.

От прокуратурата поясняват, че Румен Алексиев е осъждан два пъти за кражба и грабеж. Той е изтърпял ефективно присъда от две години при първоначално строг режим. От затвора е излязъл на 19 ноември 2013 година.