Оставиха в ареста двамата имотни измамници, пребили мъж заради жилището му.

Припомняме, миналата седмица полицията арестува двама мъже, опитали се да принудят 26-годишен мъж от Ямбол да им прехвърли наследствен апартамент със заплахи и побой.

Единият от обвиняемите е осъден на 10 години затвор за убийство през 2009 г. Той обаче е бил условно предсрочно освободен, след като е изтърпял 6 години от наказанието си.

Спрямо 24-годишния Михаил С. от Сливен и Иван Я. на 28 години от Ямбол е повдигнато обвинение, че между 22.30 ч. на 25 септември до 2.30 ч. на 26 септември в Ямбол в опит да принудят С.П. да прехвърли собственост на жилище го заплашили с насилие, като деянието е придружено с причиняване на лека телесна повреда.

Зам.-директорът на Областната дирекция на МВР в Ямбол комисар Евгени Христов съобщи, че пострадалият сам е подал сигнал в полицията за случилото се. Той е съобщил на органите на реда, че в дома му са нахлули двама души, които са упражнили насилие върху него и са го завързали за леглото. Целта на извършителите е била да го принудят да прехвърли на тях собствеността на наследен апартамент. Двамата обвиняеми са използвали телескопична палка, нож и газов пистолет.

По думи на пострадалия те са го вързали за леглото, взели са му телефона и са го заключили в стаята, казвайки му, че ще се върнат на сутринта, за да го заведат при нотариус, пред който да бъде извършено прехвърлянето на собствеността. Пострадалият обаче е успял да се отвърже сам и да подаде сигнал в полицията.

При предприетото издирване двамата мъже са били задържани, а в тях са били открити оръжията и ключовете от дома на пострадалия.

На двамата извършители незабавно са били повдигнати обвинения, били са задържани за 72 часа. Предстои експертизата за състоянието на пострадалия да определи наказуемостта на престъплението. Ако телесните увреждания бъдат квалифицирани като лека телесна повреда наказанието е от 2 до 8 години затвор, а при средна телесна повреда - от 5 до 15 години.

Окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев е категоричен, че единият от задържаните, който преди е бил осъждан за убийство, очевидно не се е поправил.

Решението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд - Ямбол.

С юмруци двама поискали да им се прехвърли имот в Ямбол

С юмруци двама поискали да им се прехвърли имот в Ямбол

Задържани са за 72 часа