Мястото на трагичния инцидент е локализирано и запазено. Направен е оглед. Разпитват се свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи, съобщи прокуратурата.

Районът, където вчера са открити телата на двамата загинали горски служители, и досега продължава да бъде опасен, поради което е невъзможно извършване на допълнителни огледи.

Разследването се ръководи от прокуратурата в Благоевград и е по чл. 331, ал. 3, пр. 1, вр. чл. 330, ал. 1 от НК - причиняване на смърт вследствие на предизвикан пожар в горския фонд.

Продължава борбата с огъня в с. Петрово, локализирани са пожарите в Хисарско
Обновена

Продължава борбата с огъня в с. Петрово, локализирани са пожарите в Хисарско

Комисар Николов: Очаква ни един много тежък ден

Припомняме, че вчера след овладяване на пожара между селата Голешово и Петрово служители на Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград са останали да наблюдават района. Предполага се, че пожарът изведнъж се е разраснал и тръгнал в неочаквана посока заради силния вятър.

Следобеда на горската пътека в местността Св. Илия в района на с. Голешово, бяха открити телата на 33-годишния А.Г. и 64-годишния В.Д. - и двамата служители в горското стопанство. Екипите на полицията и спешна помощ са констатирали смъртта на двамата мъже. Третият пострадал - 47-годишният С.К., в тежко състояние е приет за лечение в "Пирогов".