С огнестрелна рана в областта на слепоочието е откритото тяло на мъж, за което се предполага, че е на издирвания Росен Ангелов. Не може да кажем кога е настъпила смъртта, заяви на извънреден брифинг в София главният секретар на МВР Младен Маринов.

Огледът ще е от полицаите от Областната дирекция на София под ръководството на Окръжна прокуратура.

Издирваният Росен Ангелов се е самоубил
Обновена

Издирваният Росен Ангелов се е самоубил

56-годишният мъж бе обвинен за шесторното убийство в Нови Искър

"Целта на операцията бе да блокираме по-голям район в рамките на блокадата да претърсим дом по дом в село Луково", заяви Маринов.

"В операцията бяха включени сили на МВР, на Военна полиция и на Българската армия. Районът беше разпределен на квадрати, при поредното претърсване и прочистване на изоставена къща в една от стаите е намерено тялото, което държи в ръката си пистолет. На пръв поглед огледът тепърва започва", каза Маринов.

Пет тела откри полицията в Нови Искър
Обновена

Пет тела откри полицията в Нови Искър

Проверили са адреса по сигнал на роднина, който не може да се свърже

По описание, по намерените дрехи предполагаме, че това е издирваното лице. На въпрос дали има следи, че във вилата е живял през последните ден-два, главсекът заяви: "Не мога да кажа повече факти".

Тялото е открито в района, където предполагаме, че той трябва да се укрива - това е стара постройка, изоставена, с разбити прозорци и врати, поясни той.

Запитан дали този пистолет е същото оръжие, с което е извършено шесторното убийство в Нови Искър, Маринов заяви, че вероятно става въпрос за пистолет "Барета", но не се ангажира с конкретност. "Калибър и подробности да оставим експертизата", каза той.

"Разследването продължава. Ще се образува досъдебно производство в Окръжна прокуратура, когато се установи, че това е лицето Росен Ангелов. Можем да гадаем по косвени белези" допълни главният секретар на МВР.

От думите му стана ясно, че шесторното убийство е дело, по което са назначени изключително много експертизи. Разпитваме хора, които са познавали Росен Ангелов, които могат да опишат поведението му, начина му на живот. Иззет е компютъра му, каза Маринов.

Припомняме, Росен Ангелов е обявен за издирване още през 2009 г. Тогава вътрешен министър е Цветан Цветанов.

Експертизите са много и трябва да бъдат направени. Започва огледът, по който ще се изземат веществени следи и доказателства.

Запитан до какъв период е установено как е живял издирваният от 2009 г. Росен Ангелов главсекът заяви: "Установили сме до един период, близък до престъплението. Продължаваме да събираме информация. Работил е епизодични работи, бил е общ работник в строителството. Работил е в автосервиз, предимно се е занимавал със железария - нищо трайно. Без да се осигурява. Незаконно се е прикачил към енергоснабдяването", отговори Маринов на въпрос как издирваният мъж и имал ток и интернет.

Запитан дали бизнесът на един от убитите може да бъде мотив за шесторното убийство Маринов отговори, че на този етап ще отхвърли тази версия.