Издирваният за шесторното убийство Росен Ангелов се е самоубил. Тялото му е намерено в Луково, съобщи БНР, позовавайки се на МВР.

Командоси, военни и спецчасти издирват Росен Ангелов

Командоси, военни и спецчасти издирват Росен Ангелов

Засилва се полицейското присъствие във всички населени места от Искърското дефиле

56-годишният Ангелов се е самоубил с малокалибрено оръжие по първоначални данни. Районът е отцепен. Предстои аутопсия на откритото тяло.

Тялото е намерено във вилната местност до село Луково, където полицията издирваше обвиняемия за тежкото престъпление.

Пет тела откри полицията в Нови Искър
Обновена

Пет тела откри полицията в Нови Искър

Проверили са адреса по сигнал на роднина, който не може да се свърже

На извънреден брифинг в София главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че откритото тяло в запустяла вила край Луково е било с огнестрелна рана в областта на слепоочието. Полицията предполага, че тялото е на издирвания Росен Ангелов. Не може да кажем кога е настъпила смъртта, заяви Младен Маринов.

Предстои оглед от полицаите от Областната дирекция на София под ръководството на Окръжна прокуратура.

Росен Ангелов открит с огнестрелна рана в слепоочието

Росен Ангелов открит с огнестрелна рана в слепоочието

Експертизата ще установи калибъра на пистолета

Припомняме, по време на издирването на Ангелов бе претърсен и блок в столичния квартал "Дружба". 

Той е с три присъди. Полицията го издирва четири дни, а в неделя следобед откри мъртъв във вила край Луково. Ангелов бе обвинен за шесторното убийство в Нови Искър.
Последната му присъда е влязла в сила през 2009 г. и е за блудство в малолетна. Оттогава той е обявен за издирване и 8 г. не е бил открит. Живял е на няколко адреса в нелегалност, съобщи bTV.

Ангелов се е изхранвал, като е работел на различни строежи. За Росен Ангелов има подадени 3-4 сигнала през всички тези години, които са проверявани от съответните структури на МВР, но те са били без резултат.
Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Припомняме, Цветанов бе вътрешен министър през 2009 г., когато Ангелов е обявен за издирване.

Цветанов цитира и статистика за хора, които се укриват от властите.

"Около 1100 са тези, които имат присъди, около 600 са тези, които са обявени за задържане под стража. Във всички тези случаи се разчита на информацията, която постъпва, на активната роля, която имат всички представители на местната власт в отдалечените населени места, и на районните инспектори", каза Цветанов.

Цветанов увери, че всички структури на МВР издирват обявените лица и получените сигнали веднага се проверяват. За Росен Ангелов те са били безуспешни, защото информацията не е била потвърдена, допълни той.

Бившият вътрешен министър наблегна на необходимостта от по-добра координация между службите. Не трябва винаги да прехвърляме отговорността на законодателството, защото и към настоящия момент имаме достатъчно механизми, с които можем да се справим, заяви той.

Към настоящия момент разследващите са категорични, че Ангелов е извършителят на шестте убийства на база експертизите и всички събрани веществени доказателства, допълни бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

Ангелов беше обвинен задочно за смъртта на шестима души. Първоначално телата на петима бяха открити застреляни в дома им в Нови Искър на втория ден от януари 2018 г. Разследващите предполагат, че убийството е станало навръх Нова година. Откритите са баща, син, дъщеря на съпругата, младеж - неин приятел и възрастна жена - майка на съпругата. Ден по-късно бе обявено, че е открита и дъщерята на възрастната жена - Кети Кюхова, която е майка на момичето, открито в къщата.

Към момента не е изчистена основната версия за убийството. Не е открито и оръжието на престъплението, което според първоначалните изявления на МВР е малокалибрен пистолет.

Данни за вота имало в тефтерчето до убитата Кети Кюхова

Данни за вота имало в тефтерчето до убитата Кети Кюхова

Полицаите още издирват задочно обвинения за шесторното убийство Росен Ангелов

Първоначалната информация беше, че петимата са застреляни с по един куршум. От брифинга в сряда вечерта на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов стана ясно, че и шестте жертви са застреляни с по няколко куршума. Според него, е отпаднала версията за убийство и последвало самоубийство на някой от членовете на семейството.

Убитият Неделчо Юнаков е бил управител на фирмата "Бау Консултинг Мениджмънт". Фирмата е била прехвърлена на мъж от Лом на име Камен Благоев. Според регистъра, той притежава десетки фирми.

"Бау Консултинг Мениджмънт" е била изпълнител по европроект по ОП "Регионално развитие", започнат през 2012-а година. Проектът е бил за строеж на защитени жилища в Кърджали.