Командоси от специалните сили на армията, отряд "Кобра" на МВР и жандармерията се включват в издирването на 56-годишния Росен Ангелов в Искърското дефиле. Това е решено на съвещание в СДВР тази сутрин, съобщава БНТ.

На съвещанието е присъствал и премиерът Бойко Борисов. Органите на реда апелират хората, които имат информация за местонахождението на издирвания, да подадат сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност. Има вероятност той да е въоръжен и опасен.

Росен Ангелов наскоро се е завърнал от чужбина, като за него се знае, че е добър планинар. Вчера цял ден продължи операцията в горите около село Луково, което е на 15-тина километра от Нови Искър с металотърсачи, екипи на специализираните полицейски части, хеликоптер и тежки машини. Ангелов се издирва като основен заподозрян за убийството, обявиха преди ден от МВР.

Издирваният Ангелов е опасен за всеки, който му се препречи

Издирваният Ангелов е опасен за всеки, който му се препречи

Можем да очакваме и други такива престъпления като в Нови Искър, смята експерт

Районът е трудно проходим, а профилът на издирвания показвал, че е добре запознат с терена и подготвен да оцелее в планината, разказаха участници в съвещанието. В дефилето има над 300 къщи, които са необитаеми през зимата и Ангелов може да се укрива в тях.

Засилва се и полицейското присъствие във всички населени места от дефилето, за да се гарантира сигурността на хората, било решено още на съвещанието тази сутрин.

Кметът на село Луково Румен Колев обясни, че най-вероятно Росен Ангелов се е самонастанил във вилата: "Има хора, които са го срещали, виждали са го. Аз също съм го виждал лично, но преди време, може би 10-12 години. Предполагам, че се е самонастанил".

Пет тела откри полицията в Нови Искър
Обновена

Пет тела откри полицията в Нови Искър

Проверили са адреса по сигнал на роднина, който не може да се свърже

Припомняме, петима души бяха открити застреляни в дома им в Нови Искърна втория ден от януари 2018 г. Разследващите предполагат, че убийството е станало навръх Нова година. Откритите са баща, син, дъщеря на съпругата, младеж - неин приятел и възрастна жена - майка на съпругата. Ден по-късно бе обявено, че е открита и дъщерята на възрастната жена - Кети Кюхова, която е майка на момичето, открито в къщата.

Към момента не е изчистена основната версия за убийството. Не е открито и оръжието на престъплението, което според първоначалните изявления на МВР е малокалибрен пистолет.

Първоначалната информация беше, че петимата са застреляни с по един куршум. От брифинга в сряда вечерта на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов стана ясно, че и шестте жертви са застреляни с по няколко куршума. Според него, е отпаднала версията за убийство и последвало самоубийство на някой от членовете на семейството.

Според главния секретар на МВР комисар Младен Маринов е възможно мотивът за жестокото престъпление да е свързан с дейността на Неделчо Юнаков - един от убитите в къщата в Нови Искър.

По информация на Нова телевизия, които се позовават на Търговския регистър, убитият Неделчо Юнаков е бил управител на фирмата "Бау Консултинг Мениджмънт". Фирмата е била прехвърлена на мъж от Лом на име Камен Благоев. Според регистъра, той притежава десетки фирми.

"Бау Консултинг Мениджмънт" е била изпълнител по европроект по ОП "Регионално развитие", започнат през 2012-а година. Проектът е бил за строеж на защитени жилища в Кърджали.