Полицията издирва 56-годишния Росен Желев Ангелов за шесторното убийство в Нови Искър. Той е обявен за общодържавно издирване.

Има вероятност мъжът да е въоръжен и опасен.

Всеки, който има информация за местонахождението на издирвания, може да подаде сигнал на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана.

Снимка 332131

Източник: пресцентър МВР

Издирваният Росен Ангелов е живял в Нови Искър преди 10 години, съобщи bTV.
За него се знае, че е осъждан, през 80-те години е изтърпял присъда за педофилия. Заподозреният за шесторното убийство е регистриран в МВР и за блудство.

Установено е и че мъжът непрекъснато е сменял местожителството си. Знае се и че мъжът е добър планинар.

По непотвърдена информация Росен Ангелов е поддържал непрекъснати отношения с една от жертвите - Кети Кюхова.

Полицаи претърсват гората над Нови Искър

Полицаи претърсват гората над Нови Искър

Започна специализирана полицейска акция в село Луково

По-рано днес полицаи претърсваха гората над Нови Искър с металотърсачи. Ден след като беше открит джипът и шестата жертва от масовото убийство, днес служителите на МВР издирват гилзи от оръжието, с което е застреляно шестчленното семейство.
Не е ясно обаче дали оръжието на убийствата е едно или няколко. Също така няма официална информация дали се търсят няколко или само един убиец.

В гората над Нови Искър бяха мобилизирани много жандармеристи, полиция, включително и части от спецотрядите - полицаи в тежковъоръжение и маски. Проверяват се всички автомобили и преминаващи по пътя към Мездра.

Пет тела откри полицията в Нови Искър
Обновена

Пет тела откри полицията в Нови Искър

Проверили са адреса по сигнал на роднина, който не може да се свърже

Припомняме, петима души бяха открити застреляни в дома им в Нови Искър на втория ден от януари 2018 г. Разследващите предполагат, че убийството е станало навръх Нова година. Откритите са баща, син, дъщеря на съпругата, младеж - неин приятел и възрастна жена - майка на съпругата. Ден по-късно бе обявено, че е открита и дъщерята на възрастната жена - Кети Кюхова, която е майка на момичето, открито в къщата.

Към момента не е изчистена основната версия за убийството. Не е открито и оръжието на престъплението, което според първоначалните изявления на МВР е малокалибрен пистолет.

Първоначалната информация беше, че петимата са застреляни с по един куршум. От брифинга в сряда вечерта на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов стана ясно, че и шестте жертви са застреляни с по няколко куршума. Според него, е отпаднала версията за убийство и последвало самоубийство на някой от членовете на семейството.

Според главния секретар на МВР комисар Младен Маринов е възможно мотивът за жестокото престъпление да е свързан с дейността на Неделчо Юнаков - един от убитите в къщата в Нови Искър.

По информация на Нова телевизия, които се позовават на Търговския регистър, убитият Неделчо Юнаков е бил управител на фирмата "Бау Консултинг Мениджмънт". Фирмата е била прехвърлена на мъж от Лом на име Камен Благоев. Според регистъра, той притежава десетки фирми.

"Бау Консултинг Мениджмънт" е била изпълнител по европроект по ОП "Регионално развитие", започнат през 2012-а година. Проектът е бил за строеж на защитени жилища в Кърджали.