Полицаи претърсват гората над Нови Искър с металотърсачи. Това става ден след като бе открит джипът и шестата жертва от масовото убийство в новогодишната нощ в град Нови Искър. Най-вероятно служителите на МВР издирват гилзи от оръжието, с което беше застреляно шестчленно семейство в новогодишната нощ, съобщи БНР.

На място има много жандармеристи, полиция, включително и части от спецотрядите - полицаи в тежковъоръжение и маски. Проверяват се всички автомобили и преминаващи по пътя към Мездра.

От МВР към момента не знаят дали използваното оръжие е едно или няколко. Също така няма официална информация дали се търсят няколко или само един убиец.

Пет тела откри полицията в Нови Искър
Обновена

Пет тела откри полицията в Нови Искър

Проверили са адреса по сигнал на роднина, който не може да се свърже

Припомняме, петима души бяха открити застреляни в дома им в Нови Искър на втория ден от януари 2018 г. Разследващите предполагат, че убийството е станало навръх Нова година.
Откритите са баща, син, дъщеря на съпругата, младеж - неин приятел и възрастна жена - майка на съпругата. Ден по-късно бе обявено, че е открита и дъщерята на възрастната жена - Кети Кюхова, която е майка на момичето, открито в къщата.

Малко по-късно, по обяд, започна специализирана полицейска акция в село Луково, съобщи БНТ. Всеки, който минава по пътя до Луково, подлежи на документна полицейска проверка. В гората има няколко полицейски буса с полицаи, както и тежко въоръжени полицаи от специалните части.

Припомняме, разстоянието между Луково и Нови Искър е 16 км.

Към момента не е изчистена основната версия за убийството. Не е открито и оръжието на престъплението, което според първоначалните изявления на МВР е малокалибрен пистолет.

Първоначалната информация беше, че петимата са застреляни с по един куршум. От брифинга в сряда вечерта на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов стана ясно, че и шестте жертви са застреляни с по няколко куршума. Според него, е отпаднала версията за убийство и последвало самоубийство на някой от членовете на семейството.

Според главния секретар на МВР комисар Младен Маринов е възможно мотивът за жестокото престъпление да е свързан с дейността на Неделчо Юнаков - един от убитите в къщата в Нови Искър.

По информация на Нова телевизия, които се позовават на Търговския регистър, убитият Неделчо Юнаков е бил управител на фирмата "Бау Консултинг Мениджмънт". Фирмата е била прехвърлена на мъж от Лом на име Камен Благоев. Според регистъра, той притежава десетки фирми.

"Бау Консултинг Мениджмънт" е била изпълнител по европроект по ОП "Регионално развитие", започнат през 2012-а година. Проектът е бил за строеж на защитени жилища в Кърджали.