Росен Ангелов - издирваният от МВР за шесторното убийство в Нови Искър - е без документи за самоличност, без адресна регистрация и не ползва с транспортни средства. Той още не е заловен от службите и се издирва. Прякорът на Росен е бил "горският човек".

Това става ясно на брифинг в прокуратурата по повод престъплението, случило се в новогодишната нощ, но разкрито едва на 2 януари следобед.
Припомняме, и днес в околностите на Нови Искър и Искърското дефиле се провежда специализирана полицейска операция за издирване на 56-годишния Росен Ангелов, обвинен за шесторното убийство. Това е втори ден на операцията на службите по залавянето му.

Шефът на НСлС Борислав Сарафов съобщи, че Росен Желев Ангелов е привлечен като обвиняем за шесторното убийство в Нови Искър.

Сарафов заяви: "По категоричен начин престъплението е разкрито и доказано."

Трупът в Искър не е на Росен Ангелов
Обновена

Трупът в Искър не е на Росен Ангелов

Предстои потвърждаване на самоличността на починалия

Извършени са 16 огледа и претърсване на жилища и местности, назначени са 91 експертизи, от които 18 са ДНК анализи, 36 - биологични, 31 - комплексни - физикохимичен, балистични, дактилоскопични, 6 съдебно медицински. Разпитани са 21 свидетели. Извършени са над 100 разузнавателни беседи, справки.

Аутопсиите показват, че всеки е убит с по няколко изстрела и на всеки в главата има и по един контролен изстрел, съобщи Сарафов.

Росен Ангелов е без работа, без собственост и без документи. От доказателствата по делото е установено, че е имал интимна връзка с пострадалата Кети Кюхова, продължила 6 месеца преди убийството.

Росен Ангелов има 3 присъди лишаване от свобода. За кражба на лично имущество, за изнасилване, като е освободен условно предсрочно по присъдата за изнасилването. Третата присъда е влязла в сила през декември 2009 г. и е за блудство с малолетно дете, момиче на 12 г. Осъден е на 8 г. затвор, като присъдата е произнесена задочно и той не е приведен за изтърпяване на наказание, защото преди произнасянето на присъдата се е укрил. Обект е на още едно наказателно производство за блудство, което тече в момента.

Обявен е за общодържавно издирване от септември 2009 г.

През годините се е издържал като е вършел работа на свои познати срещу дребни суми. Има информация, че и на Кети е вършил услуги и вероятно така са се запознали.

Доказателствата, че Росен Ангелов е извършителят на убийството, се подкрепят от ДНК анализ на следи, действал е сам.

Градският прокурор Емилия Русинова обяви, че с постановление от 4 януари 2018 г. Ангелов е привлечен задочно, защото е обявен за издирване. По думите й лицето няма документи за самоличност, няма работа, придвижва се не по нормалните пътища, а през гората и планината, което затруднява издирването.

Деянието е убийство на повече от едно лице при условие на опасен рецидив и е предумишлено. Мярка за неотклонение в момента не може да му се вземе, тъй като е привлечен задочно.

Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че работата по случая продължава. По отношение на издирването има създадена организация като са включени и сили на армията.

Той отново припомни, че Росен Ангелов е изключително опасен. В помещенията, които е обитавал, са открити ръчни гранати, запалки. Местата, където е засичан, са наситени с полицейски сили. Гранична полиция също е включена в издирването.

Мотивът за убийството е личен, свързан е с интимни отношения с пострадалата. По свидетелски показания, той ставал раздразнителен, когато е отхвърлен и изоставен от жената. Проявявал е ревност към мъжа, с който Кети е живеела. Останалите жертви са да се прикрие убийството. Майката на Кети е била наясно с тази нейна връзка. Също така Кети, по свидетелски показания, е споделяла на Росен, че има проблеми във връзката си с Неделчо Юнаков.

Младенов предположи, че редът, в който са убити е следният - първа е убита Кети, а после останалите. Тя вероятно е транспортирана до кладенеца.

Оръжието все още не е открито. Гилзите от местопрестъплението са от едно оръжие.

На тефтерчето, намерено в гората е назначена експертиза, за да се разбере на кого е почеркът.

Ангелов се е опитал да заличи следите, като е размествал телата. От МВР предполагат, че е убивал жертвите си една по една. Първо са убити Неделчо и Георги. Вероятно Нанси и Боби са се качили на горния етаж на къщата, за да се скрият, и са убити впоследствие. При Неделчо има следи от нараняване по ръцете, като вероятно е имало някаква борба.

Вероятно кучето е познало извършителя, защото там, където е убито, се предполага, че се е скрило.

Шестото тяло от трагедията в Нови Искър открито в кладенец

Шестото тяло от трагедията в Нови Искър открито в кладенец

Продължава да се издирва оръжието

Според направения психопрофил на Росен Ангелов, когато е лежал в затвора, той е интелигентен, със завишено самочувствие, раздразнителен, с нисък праг на социална зрялост.

Вчера вечерта Росен Ангелов бе обявен официално за общодържавно издирване, като от МВР призоваха хората, които имат информация за местонахождението на издирвания, да подадат сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност.

МВР разпространи актуална снимка на убиеца от Нови Искър

МВР разпространи актуална снимка на убиеца от Нови Искър

Отново се предупреждава, че има вероятност Росен Ангелов да е въоръжен и опасен

От МВР предупредиха, че има вероятност той да е въоръжен и опасен. Междувременно от МВР разпространиха още една снимка на издирвания: 

Снимка 332341

Източник: пресцентър МВР