Труп на мъж откриха в река Искър край село Владо Тричково, съобщи БНР.

По последна информация намереният в река Искър мъж не е издирваният за шесторното убийство Росен Ангелов. Тялото е на възрастен мъж от Нови Искър.

Малко по-късно от МВР съобщиха, че тялото е транспортирано за аутопсия. При първоначалния оглед не са установени видими следи от насилие.

Състоянието на тялото предполага, че смъртта е настъпила между 2 и 4 седмици преди откриването му. Предстои потвърждаване на самоличността на починалия.

По данни към момента, вероятно става дума за мъж, за чието изчезване са съобщили роднини и е обявен за общодържавно издирване в началото на декември 2017 г. Уведомена е прокуратурата.

Тялото е намерено от полицаите, ангажирани с разследването на шесторното убийство в град Нови Искър, които издирват Росен Ангелов. Той е обвинен за извършител на деянието.

Пет тела откри полицията в Нови Искър
Обновена

Пет тела откри полицията в Нови Искър

Проверили са адреса по сигнал на роднина, който не може да се свърже

В района има засилено полицейско присъствие. 

Ангелов се издирва за престъплението, случило се в новогодишната нощ, но разкрито едва на 2 януари 2018 г. следобед. Припомняме, и днес в околностите на Нови Искър и Искърското дефиле се провежда специализирана полицейска операция за издирване на 56-годишния Росен Ангелов, обвинен за шесторното убийство. Това е втори ден на операцията на службите по залавянето му.

Росен Ангелов - без документи, без имот, не ползва транспорт
Обновена

Росен Ангелов - без документи, без имот, не ползва транспорт

Росен Ангелов е обявен за общодържавно издирване от септември 2009 година

В четвъртък служителите на реда имаха операция в Луково, където бе претърсена вила, според МВР - обитавана незаконно от Ангелов. В гората над Нови Искър имаше акция за издирване на следи от престъплението. В операцията се включиха и командоси.