В тефтерчето, открито до трупа на Кети Кюхова, са открити и данни за последните парламентарни избори.
Кюхова не е била в списъците на секционните комисии, но си е водела записки за това как се смятат преференции и как се броят гласове, съобщи Нова телевизия.

Все още не е открит собственикът на тефтера, намерен до тялото на убитата в Нови Искър Кети Кюхова. В бележника освен името на мъжа й Неделчо Юнаков има и записки за ипотечен кредит, какъвто семейството е теглило, както и данни за последните парламентарни избори.

Полицаи претърсиха блок в София, дирят убиеца от Нови Искър
Обновена

Полицаи претърсиха блок в София, дирят убиеца от Нови Искър

56-годишният Ангелов е опасен

Припомняме, на 2 януари полицията откри пет тела в къща в Нови Искър - застреляни вероятно в новогодишната нощ. Ден по-късно бе открито тялото и на обявената за издирване Кети Кюхова.

Полицаите още издирват задочно обвинения за шесторното убийство Росен Ангелов.

В петък вечер полицаите тръгнаха по нова гореща следа. Съвсем тихо, без включени сирени, десетина патрулни автомобила и четири буса с тежко въоръжени мъже обградили блок 29 в столичния квартал "Дружба". Полицаите влезли във вход Б, за да търсят Ангелов.

Психологът Христо Монов: Убиецът от Нови Искър е социопат

Психологът Христо Монов: Убиецът от Нови Искър е социопат

Необходима е служба за психолоческа помощ и подкрепа

Според телевизията, той е живял там до преди 5-6 месеца в продължение на около година. Имал и съквартирант, но и той заминал още преди Нова година.

Според вече бившите му съседи Росен бил тих и скромен човек, редовно пиел кафе с тях, ползвал само градски транспорт. Разказвал за службата си във Френския легион, дори показвал свои снимки от тогава. Живеел при наемателят на апартамента - Владо. Той също заминал преди Нова година, според съседите му - за Франция.

Росен Ангелов е живял и в други два столични квартала - "Надежда" и "Люлин". И там съседите го познали веднага, щом от МВР пуснали снимката му. Първото дело за блудство срещу него - бил посегнал на 12-годишната дъщеря на жената, с която живеел в "Люлин" и бил в затвора шест години. Излязъл на свобода през 2002 г. Години по-късно отново е обвинен и осъден за блудство, но полицията така и не го открива.

Припомняме, петима души бяха открити застреляни в дома им в Нови Искър на втория ден от януари 2018 г. Разследващите предполагат, че убийството е станало навръх Нова година. Откритите са баща, син, дъщеря на съпругата, младеж - неин приятел и възрастна жена - майка на съпругата. Ден по-късно бе обявено, че е открита и дъщерята на възрастната жена - Кети Кюхова, която е майка на момичето, открито в къщата.

Към момента не е изчистена основната версия за убийството. Не е открито и оръжието на престъплението, което според първоначалните изявления на МВР е малокалибрен пистолет.

Първоначалната информация беше, че петимата са застреляни с по един куршум. От брифинга в сряда вечерта на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов стана ясно, че и шестте жертви са застреляни с по няколко куршума. Според него, е отпаднала версията за убийство и последвало самоубийство на някой от членовете на семейството.

Убитият Неделчо Юнаков е бил управител на фирмата "Бау Консултинг Мениджмънт". Фирмата е била прехвърлена на мъж от Лом на име Камен Благоев. Според регистъра, той притежава десетки фирми.

"Бау Консултинг Мениджмънт" е била изпълнител по европроект по ОП "Регионално развитие", започнат през 2012-а година. Проектът е бил за строеж на защитени жилища в Кърджали.