Росен Ангелов, обвинен за шесторното убийство в Нови Искър, е възможно да е въоръжен по-сериозно. За това говори фактът, че при самото убийство, във всеки от убитите има по няколко куршума, което няма как да стане с един пълнител. Имало е нужда от презареждане. Това стана ясно от думите на военния министър Красимир Каракачанов.

"Намерена е учебна граната. Има информация, че е търсил да закупи автоматично огнестрелно оръжие. Много вероятно е да е успял да го направи", добави още той.

"Човекът е опасен и трябва да се внимава", категоричен беше военният министър.

Росен Ангелов - без документи, без имот, не ползва транспорт
Обновена

Росен Ангелов - без документи, без имот, не ползва транспорт

Росен Ангелов е обявен за общодържавно издирване от септември 2009 година

По-рано днес военният министър заяви пред bTV, че има индикации, че издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е бил в Чуждестранния легион
С думите си Каракачанов в голяма степен потвърди твърденията, че издирваният от 2009 година 56-годишен мъж има изключително високо равнище на подготовка.

Каракачанов се възмути от факта, че в България всеки може да си закупи оръжие и да се скрие от властите. По думите му проблемът е в твърде либералното отношение към закононарушителите.

Според военния министър е възмутително и неприемливо един човек, съден за една камара престъпления, да бъде освободен до произнасяне на присъдата, какъвто е и случаят с издирвания Росен Ангелов.

Полицаи претърсиха блок в София, дирят убиеца от Нови Искър
Обновена

Полицаи претърсиха блок в София, дирят убиеца от Нови Искър

56-годишният Ангелов е опасен

Припомняме, в ранните часове на днешния ден стана ясно, че полицията е претърсила апартамент в столичния квартал "Дружба" във връзка с издирването на 56-годишния Росен Ангелов. Първоначално се твърдеше, че полицията е евакуирала жителите на цял блок в столичния квартал "Дружба". Ставаше въпрос за блок 29, вход "Б" в квартал "Дружба".

По-късно стана ясно, че жителите не са били евакуирани. Полицаите в действителност са отишли в блока и проверявали апартамент на познат на издирвания от 2009 година Росен Ангелов. Самият Ангелов бил забелязан в този апартамент преди месец. До евакуация обаче не се стигнало. Мъжът, който притежава обискирания апартамент, също е обявен за издирване, но във Франция.

МВР разпространи актуална снимка на убиеца от Нови Искър

МВР разпространи актуална снимка на убиеца от Нови Искър

Отново се предупреждава, че има вероятност Росен Ангелов да е въоръжен и опасен

По повод гласуването на Истанбулската конвенция в МС Каракачанов заяви, че е бил инициатор гласуването й да се извади от дневния ред на заседанието и да се направи обществено обсъждане. Той потвърди, че народните представители на Обединени патриоти ще гласуват против конвенцията в НС.

8 министри гласували против Истанбулската конвенция, разкри Симеонов

8 министри гласували против Истанбулската конвенция, разкри Симеонов

Вицепремиерът не гледал как гласува Бойко Борисов

Каракачанов сподели, че е приет планът за увеличаване на бюджета за отбрана според ангажиментите от Уелс за 2% от БВП. Проектът за машините ще се внесе заедно с проекта за изтребителите.

С РСК МиГ договорът за ремонт на самолетите е пред подписване и пари ще има. Заради обжалването на украинската фирма март месец ще започне изпълнението.

Каракачанов определи обжалването за МиГ-29 като опит за саботаж

Каракачанов определи обжалването за МиГ-29 като опит за саботаж

Оттегли се и фирмата, определена за строеж на кораби за ВМС