Румънец и двама германци са загиналите при жестоката катастрофа на пътя Русе – Бяла, съобщават от полицията.

Припомняме, че сигналът за произшествието бе подаден снощи в 20.46 часа. Челно са се ударили микробус „Мерцедес” с германска регистрация и тежкотоварен камион „Скания” с бургаска.

Загиналите са пътували в микробуса. Това са 42-годишен румънец, който шофирал возилото и двама германци – на 45 и 34 години.

Катастрофата е станала в участъка между разклона за град Борово и кръговото кръстовище на Бяла. Пътят в района остана затворен в продължение на около 8 часа. Движението бе възстановено в 5.00 часа сутринта.

От полицията уточняват, че вероятната причина за тежката катастрофа е неправилно изпреварване от страна на микробуса.

При друга катастрофа отново на пътя Русе – Бяла през нощта са пострадали други трима души. Сигналът за катастрофата е подаден в 3.22 часа. Нерегистриран „Мерцедес” напуснал пътя и се преобърнал. Колата била шофирана от 23-годишен неправоспособен мъж. В нея пътували четирима души, като трима от тях са пострадали.

Шофьорът е с множество наранявания по тялото. 24-годишна жена е с травма на главата, а 25-годишен мъж – с натъртвания по тялото. 25-годишният е настанен в неврохирургия, а другите двама са освободени за домашно лечение.