Румънци извършват измами по пътищата в Пазарджишка област, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Румънските граждани спирали водачи с молба за помощ, искали пари, гориво или храна, като в замяна предлагали златни накити. От полицията посочиха, че златото е фалшиво.

За последните седем дни в региона са засечени десет такива случаи, допълниха от полицията.

Измамниците действат в районите на селата край магистрала Тракия - Ивайло, Черногорово и Гелеменово и по пътищата край Панагюрище.

Обикновено румънците се движат с автомобили "БВМ" или "Опел" с чужда регистрация. От полицията апелират при подобни случаи гражданите да сигнализират в най-близкото районно управление.

В Пловдив в района на бензиностанция на "Лукойл" , на 154 км на автомагистрала "Тракия", е извършил проверка на лек автомобил "Опел Вектра" с френска регистрация, в която пътували четирима граждани от Румъния.

У тях били намерени пет ланци от жълт метал.

В полицията има информация, че около Пловдив се движи лек автомобил "Опел", в който пътуват трима мъже и една жена, също румънски граждани, за които има съмнения, че извършват подобни измами по пътищата, информираха от пресцентъра на МВР.

Полицията апелира към гражданите да не се доверяват на улични търговци, да бъдат разумни, бдителни и предпазливи, ако им бъде предложена съмнителна стока на ниска цена.

Припоняме, преди дни жител на Хасково подаде жалба за подобна измама.
Тогава полицаите заловиха румънският гражданин Ф.Т. (40 г.). В автомобила му "Волво" е намерен един пръстен от жълт метал. При проверката и на пътуващия след него друг автомобил "Волво", управляван от румънската гражданка М.К., полицаите открили още 11 масивни пръстена от жълт метал.