Д- р Антон Въжаров от Русе се готви да заведе две дела в началото на другата седмица.

Припомняме, по отношение на него съществува предложение да бъде заличен от списъците на Български лекарски съюз за срок от три месеца, което предизвика критики от хора от гилдията.

Първото дело, което лекарят възнамерява да заведе в понеделник, ще бъде за уронване на доброто му име срещу шефа на етичната комисия и директор на Районния център по здравеопазване д-р Цветан Данев, съобщи ruseinfo.net.

Второто е срещу д-р Андрей Кехайов, председател на БЛС, като подбудител на действията на етичната комисия.

Д-р Въжаров се аргументира, че не е получил в законовия 30-дневен срок протокола, с който се иска отнемането на лекарските му права, за да може да се защити.

По думите му това би могло да означава, че в БЛС са осъзнали грешката си, но понеже досега не е получил публично извинение за нанесената обида, е възложил на адвоката си да подготви материалите за завеждане на съдебни дела.

Основание за предприетата крайна стъпка от него му давал фактът, че по устава на съсловната организация наказание за провинения в задълженията му като лекар може да му налага единствено председателят на местната организация на лекарския съюз д-р Светослав Дачев.